Hukuk Devletine Karşı Yaralayıcı Tehdit: 'Düşman Ceza Hukuku' ve Yansımaları Üzerine
2000’li yılların başından sonra ceza hukukunda oldukça popüler bir tartışma konusu hâline gelen Düşman Ceza Hukuku Doktrini, özellikle de terör faaliyetleriyle çokça karşılaşılan ülkelerde düşman ceza hukuku tezini dayanak alan normatif düzenlemelerin artmasıyla, popülaritesini artıran ve hâlihazırda da güncelliğini koruyan bir mesele hâline gelmiştir.
Yükselen Hayvan Duyarlılığına Kişisel ve Hukuki Bir Bakış Açısı
4 yaşındaki Asiye Ateş’in 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısı sonucu ağır şekilde yaralanması, özellikle sokak hayvanlarına karşı uzun yıllardır var olan rahatsız seslerin tekrar yükselmesine sebep oldu.
Devamını Oku..Facebook Whatsapp Soruşturması Hakkında
Yarı kamusal-yarı özerk denebilecek mahiyette serbest piyasa regülatörü bağımsız idari otoritelerden biri olan Rekabet Kurumu; Whatsapp ve Facebook aleyhine, geride bıraktığımız aylarda kamuoyunun..
Devamını Oku..Influencer Marketing Düzenlemesi
Geride bıraktığımız hafta, T.C. Ticaret Bakanlığınca pazarlamanın en güncel ve popüler metodlarından influencer marketing'i ele alıp iç mevzuatta benimsenen tüketici hukuku ile reklam hukuku kural ve ilkelerine uyumlamayı hedefleyen bir kılavuz yayınlandı.
Devamını Oku..Uygulamadaki Tebligat Belirsizliği Birleşen İçtihatla Giderildi
Yargıtay İçtihadı Birleştirme Büyük Genel Kurulu, 20.11.2020 Tarih, 2019/2 Esas 2020/3 Karar sayılı içtihadı birleştirme kararı, 20.04.2021 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanmıştır. Bu kararında uygulama yapan meslektaşlarımızın yıllardır tartıştığı bir hususu görüşen kurul özetle; bilinen adrese yapılan tebligatın iadesi hâlinde, muhatabın adres kayıt sistemindeki adresine Tebligat Kanunu m. 21/2 uyarınca tebligat yapılmasının yeterli olacağı ve öncesinde kayıtlı adresine normal tebligatın yapılmasının aranmaması gerekeceği yönünde oy çokluğu ile karar vermiştir.
Devamını Oku..Sokağa Çıkma Yasakları Anayasaya Aykırıdır
Tüm Dünya’yı etkisi altına alan COVID-19 küresel salgını, ilk vakanın tespit edildiği Mart 2020’den bu yana ülkemizde de devam etmektedir ve -pek çok Dünya ülkesinde olduğu gibi- Türkiye’de de kamu gücü tarafından, yayılmanın önüne geçmek için başvurulan ilk yöntem sokağa çıkma yasakları olmuştur. Ancak belki sürecin aciliyet ihtiyacı dolayısıyla gözden kaçması, belki de siyasi ve ekonomik saiklerle; sokağa çıkma yasağı kararları pozitif hukuka (yani yürürlükteki hukuki normlara) aykırı olarak alınmıştır.
Devamını Oku..İstanbul Sözleşmesinin Feshi
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 2021 yılının 19 Mart’ını 20 Mart’a bağlayan gece bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kamuoyunda “İstanbul Sözleşmesi” olarak bilinen, “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nden ayrılmıştır.
Devamını Oku..