
Influencer Marketing Düzenlemesi
Kılavuzda "Influencer" kavramı "Sosyal Medya Etkileyicisi" olarak isimlendirilmiş ve bu kişilerin sosyal medya platformlarında uyguladıkları farklı pazarlama yöntemleri detaylı bir şekilde tahkik edilerek kılavuz içeriğinde disipline edilmiş.
Ülkemizde 2021 Mayıs'ında hazırlanan kılavuza denk bir düzenleme Birleşik Krallık'ta bir buçuk yıl önce, Ekim 2019'da kamusal reklam otoritesi olan Advertising Standards Authority tarafından yayınlanmış. Bu yönden geç kalınmış olsa da içerik açısından ihtiyaca cevap verir niteliğiyle son derece olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmeli.
T.C. Ticaret Bakanlığının kılavuzu: https://lnkd.in/gKRbJen Mukayese için Advertising Standards Authority: https://lnkd.in/gskkKcP
Kaynak: https://www.linkedin.com/posts/yunusemre%C3%B6z_influencermarketing-hukuk-activity-6797458204403085312-5p5-
-
İstanbul Sözleşmesinin Feshi
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 2021 yılının 19 Mart’ını 20 Mart’a bağlayan gece bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kamuoyunda “İstanbul Sözleşmesi” olarak bilinen, “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nden ayrılmıştır.
-
Güncel 08 Temmuz 2021
-
Sokağa Çıkma Yasakları Anayasaya Aykırıdır
Tüm Dünya’yı etkisi altına alan COVID-19 küresel salgını, ilk vakanın tespit edildiği Mart 2020’den bu yana ülkemizde de devam etmektedir ve -pek çok Dünya ülkesinde olduğu gibi- Türkiye’de de kamu gücü tarafından, yayılmanın önüne geçmek için başvurulan ilk yöntem sokağa çıkma yasakları olmuştur. Ancak belki sürecin aciliyet ihtiyacı dolayısıyla gözden kaçması, belki de siyasi ve ekonomik saiklerle; sokağa çıkma yasağı kararları pozitif hukuka (yani yürürlükteki hukuki normlara) aykırı olarak alınmıştır.
-
Güncel 08 Temmuz 2021
-
Uygulamadaki Tebligat Belirsizliği Birleşen İçtihatla Giderildi
Yargıtay İçtihadı Birleştirme Büyük Genel Kurulu, 20.11.2020 Tarih, 2019/2 Esas 2020/3 Karar sayılı içtihadı birleştirme kararı, 20.04.2021 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanmıştır. Bu kararında uygulama yapan meslektaşlarımızın yıllardır tartıştığı bir hususu görüşen kurul özetle; bilinen adrese yapılan tebligatın iadesi hâlinde, muhatabın adres kayıt sistemindeki adresine Tebligat Kanunu m. 21/2 uyarınca tebligat yapılmasının yeterli olacağı ve öncesinde kayıtlı adresine normal tebligatın yapılmasının aranmaması gerekeceği yönünde oy çokluğu ile karar vermiştir.
-
Güncel 08 Temmuz 2021
-
Facebook Whatsapp Soruşturması Hakkında
Yarı kamusal-yarı özerk denebilecek mahiyette serbest piyasa regülatörü bağımsız idari otoritelerden biri olan Rekabet Kurumu; Whatsapp ve Facebook aleyhine, geride bıraktığımız aylarda kamuoyunun..
-
Güncel 30 Temmuz 2021